JOOP

PROGRAMA JOVE OPORTUNITAT

Jove Oportunitat – JOOP

Jove Oportunitat – JOOP és un programa dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, per a motivar i orientar a joves, d’entre 16 i 21 anys, que han abandonat els estudis.

Aquest programa està dirigit a joves que han deixat d’estudiar sense completar ni el Batxillerat ni un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, que no hajen aconseguit la titulació en ESO, o inclus havent-la aconseguit, desitgen superar la prova d’accés lliure a la FP de Grau Mitjà (si no és el cas, es prepararan competències clau per a accedir a certifificats de professionalitat) amb l’objectiu de rebre una orientació personal i professional per a la construcció d’un projecte global de vida de la mà d’un/a coach.

El grup de joves que s’inscriguen es reuniran, en horari de mati (preferiblement de 9.30 a 13.30) durant 4 mesos (dilluns – divendres) per a treballar tècniques grupals.

Al programa rebràs assessorament i orientació (coaching) en grup i també individual. Realitzaràs eixides socioculturals i una presentació de totes les famílies de la FP a través de visites a empreses, on conviuràs amb professionals de diversos sectors laborals.

I, a més a més, en finalitzar el taller hauràs definit el teu projecte professional amb un itinerari personalitzat.

Per a poder participar-hi, és necessari:

Estar inscrit/a en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i al SERVEF.

Si necessites més informació o estàs interessat/a en participar, contacta amb el Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Ribera Alta ( Tel. 96 241 41 42 , o joventut@manra.org ) o amb el Centre d’Informació Juvenil (CIJ) / Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del teu ajuntament, si és el cas, i t’informarem!