ESTIMA’T, V Fòrum Jove de la Ribera Alta

El passat dissabte 22 d’octubre de 2022 va tindre lloc el V Fòrum Jove de la Ribera Alta, a laCasa de la Joventut de La Pobla Llarga, sota la temàtica de la “Salut Mental i el Benestar Emocional”. El Fòrum Jove és un espai d’encontre, on les i els principals protagonistes són les persones joves de 12 a 30 anys de la comarca. La cinquena edició del territori ha acollit un total de 107 joves, amb un rècord històric de participació a la Ribera Alta! Tot un ÈXIT.

Durant el matí es realitzaren dinàmiques i jocs de grup per al coneixement i presentació de les participants, i el propi Fòrum Jove com a eina de debat i d’intercanvi d’opinions, on les joves expressaren els seus interessos i necessitats a alcaldies i regidories de joventut per tal de millorar la seua comarca. La dinàmica participativa amb joves, alcaldies, regidories i personal tècnic de joventut va consistir en identificar factors protectors i de risc, al voltant del benestar emocional de la població jove, mitjançant diversos àmbits: personal, familiar, educatiu, social i local.
L’objectiu ha estat el d’escoltar i generar propostes d’accions de prevenció i promoció,  formulades per les persones joves, per a posteriorment estudiar la seua viabilitat a l’entorn local, per municipi, amb l’acompanyament de les regidories i personal tècnic de joventut.

Durant la segona part de la jornada, després de dinar, va tindre lloc una actuació a càrrec de l’Associació Grup Musical l’Atrilet @a.g.m.atrilet , on gaudirem d’un espai cultural d’oci fantàstic amb una xaranga i música. Finalment vam fer un recorregut pel poble fins arribar a la Casa de la Joventut. Compartirem experiències i coneguerem a molta gent de la Ribera Alta Una vegada allí, comptarem amb un espectacle amenitzat per “Cabra Fotuda@cabrafotuda , amb qui vam riure molt i passarem una estona d’allò més divertida!

Des de la Xarxa Jove de la Ribera Alta estem molt contentes per la participació de totes les persones joves de la comarca, i per fer possible un Fòrum Jove com aquest.

Ací podeu veure un recull de l’experiència comarcal que vam viure a ESTIMA’T, V Fòrum Jove de la Ribera Alta. Gràcies a l’Ajuntament de La Pobla Llarga @lapoblallarga700 per acollir aquest Fòrum, a tot el personal tècnic de joventut de la comarca, i al Consell de Joves de Sueca @cjsueca per la cessió de l’exposició sobre Salut Mental. Però sobre tot, volem donar les gràcies a totes les persones joves participants per l’èxit de participació.

Per molts fòrums més!

#ESTIMAT #VFòrumJove #RiberaAlta #Participació #SalutMental #BenestarEmocional #OciEducatiu

#Joves #XarxaJove #Joventut #JoventutRiberaAlta